Waarom doen we weer mee?

Wij zijn van mening dat de Stichting Roparun zeer goed werk doet voor mensen die de ziekte kanker hebben. Lees zelf maar eens op hun site. Ook binnen het IJsselland Ziekenhuis hebben wij patienten met deze ziekte, en helaas kennen meer dan enkele ziekenhuismedewerkers en lezers op deze site wel gevallen binnen familie-, vrienden- en/of kennissenkring.

Om te helpen bij de ondersteuning van mensen met kanker steunen wij de Stichting Roparun. En dat doen we dus door mee te lopen. Natuurlijk is ook de uitdaging van de Roparun een reden om mee te doen. Het is namelijk een uitputtingsslag, en niet alleen voor de lopers. Tel maar na: meer dan 48 uren bijna geen slaap, constant in beweging, vermoeidheid en spierpijn, verschillende probleempjes waar je onderweg tegenaan loopt. Wat overigens weer verlicht wordt door de gezelligheid onderweg van klappende en juichende mensen, en de gekkigheid die men in een aantal gemeentes onderweg uithaalt. Maar zoals vaak gehoord bij deelnemers aan de Roparun: die paar dagen “lijden” staat nog altijd niet in verhouding met wat mensen voor wie je het doet moeten doorstaan.

Oh ja, niet onbelangrijk: meedoen aan de Roparun is beregezellig!!

Steun het team IJsselland Ziekenhuis!
Het bankrekeningnummer van het team is:  NL24INGB0666010900 t.n.v. van IJssellandziekenhuis, o.v.v.rek.nr. 111930 ropa run.